2012. május 31., csütörtök

Boldog születésnapot Marcikám!!!!!


Marcell fiam öregszik.. :) 13 gyertya hiányzik itt még a tortáról.. Az első Diákolimpián, amin részt vett, rögtön a dobógóra került :), 60m-es síkfutásban elhozta a bronzérmet!!! Én pedig , mint büszke anya, tortaformájában is megleptem annak másolatával :)

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MARCIKÁM!!!!

A torta kakaós , 6 tojásos piskótából készült. A krém, fiam kedvence, fehércsokoládéból. Ehhez 1 csomag vaníliás pudingot megfőztem 4 dl tejjel és ebbe még langyosan belekevertem 2 tábla fehércsokoládét. 10 dkg vajat habosra kevertem 2 cs.vaníliás cukorral és ehhez adtam a pudingos krémet. A külseje is ezzel a krémmel lett bevonva. 1 napi hűtés után Formix tortaburkolóval befedtem és lüszter bronz színű festékkel befestettem.
Volt nagy öröm!!! Anyának is és a fiának is ..:)

2012. május 8., kedd


Ahogy a mondás is tartja: Ahány ház, annyi szokás......hát a rösztinél is ez a helyzet, ahány ház , annyi féle módon készítik és nevezik...Mifelénk röszti néven fut, de ismerem, mint lapcsánka, krumpliprósza, tócsni...
Reszelt sajttal és tejföllel tálaltam, sőt néha, mint a lángost, fokhagymával is megkenjük.
Íme a mi receptünk:

Röszti hozzávalók:

krumpli
liszt
tojás

A krumplit a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, hozzátesszük a tojást, sót és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Evőkanálnyi mennyiségeket sütünk,bő, forró olajban.