
Nagyon finom levest találtam a neten keresgélve,
itt. Én eddig a tárkonyt nem használtam a fűszereim közül, így hát eljött az ideje...pikáns és nekem kifejezetten ízlik ez a leves.
Hozzávalók:
csirkemell
sárgarépa
fehérrépa
tárkony
tejszín
citromlé
vöröshagyma
petrezselyem
olaj
Azért nem írtam mennyiségeket, mert ízlés szerint, ki mennyit szeretne bele...
A csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. A répákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát hámozás után egészben adjuk a levesbe. A húshoz adva ezeket vízzel felengedjük, fűszerezzük a tárkonnyal, és a petrezselyemmel, felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. A tárkonnyal nem kell spórolni!.. A végén hozzáadjuk a tejszínt és a tűzről levéve a citromlével pikánssá tesszük.
Mint a húslevesek általában ez is forrón az igazi.
Egyszerű, gyors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése