2011. március 31., csütörtök

Túlérett banán mi legyen veled?

Hát igen..ez nálunk elég gyakran előfordul, hogy a banánok kissé túl érettek lesznek...amit egyébként nem nehéz a "programozott érésű banánoknál" elérni...A neten valamilyen felhasználási módot kerestem ez ügyben és ezt a "csokisbanán lekvár"??? , nem is tudom minek nevezzem finomságot találtam itt. Palacsintára kenve nagyon gyorsan elfogyott... Nutella rajongóknak ajánlom..:) Csokisbanán lekvár.. Hozzávalók: 4 kissé túlérett banán 2 ek. cukor 1 narancs leve 10 dkg étcsokoládé A banánokat turmixoljuk. A pépet a cukorral és a narancslével összekeverjük és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük. A tűzről levéve rögtön beletördeljük az étcsokoládét és addig keverjük míg el nem olvad benne. Langyosra hűtjük és egy kis befőttes üvegbe tesszük. Kihülés után hűtőben tároljuk.

2011. március 24., csütörtök

Kókuszos-fehércsokis muffin

A muffin gyors, egyszerű, rengeteg féleképpen variálható. Mi elsősorban az édes változatokat részesítjük előnyben, de már régóta szemezek kukoricás és egyéb sós változatokkal. "Mi van itthon?" alapon most ez a muffin született meg: Kókuszos-fehércsokis muffin Hozzávalók: 1 bögre- 2 dl 1/2 bögre teljes kiőrlésű liszt 1/2 bögre sima liszt 1 bögre cukor pici só 1 cs. sütőpor 1/4 bögre kókuszreszelék 1/4 bögre darált mandula 10 dkg apróra vágott fehércsokoládé 3 tojás 1 dl tej 1 dl olaj A száraz hozzávalókat-liszt,cukor,só,sütőpor,kókuszreszelék,mandula,fehércsokoládé- összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a tejjel és az olajjal kikeverjük. Ehhez adagoljuk a száraz hozzávalókat és a legvégén a felvert tojásfehérjéket óvatosan a masszába keverjük. Egy 12-es muffinformát muffinpapírokkal kibélelünk és belekanalazzuk a tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

2011. március 11., péntek

Minichef :)

Íme az én Minichef-em és a Müzlis keksz:) Lánykám egyik kedvenc tvműsora az egyik mesecsatornán futó Minichef című gyerekfőzőműsor:) ...hát ez ugyan hogy lehet?:)..csak nem lett anyja által megfertőzve?:) Egyik nap a műsorban Müzlis kekszet sütöttek, amit ma el is készített a lányom. Nagyon finom, lisztmentes sütemény. Egy kis gyurmázást igényel és azért szépségversenyen nem indulhatna...de szeritem még ma este el fog fogyni:).. Müzlis keksz Hozzávalók 3,5 dkg puha vaj 3,5 dkg méz 1 tojás 15 dkg müzli, nekünk most -cerbona áfonyás müzli málnával- volt itthon fél tábla csokoládé felaprítva 1 tk. szódabikarbóna A vajat a mézzel fakanállal kikeverjük, majd mehet bele a tojás. Ezt is jól kikeverjük és hozzáadjuk a müzlit, a csokidarabkákat és a legvégén a szódabikarbónát. Enyhén megvizezett kézzel golyókat gyurmázunk belőle, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és kissé lelapítjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük és a tepsin hagyjuk kihülni.