2010. szeptember 30., csütörtök
Ál pilóta keksz
Ez a keksz szerintem ál pilóta keksz, mert olyan, mintha...de mégsem...Az "igazi" pilóta keksz ízben azonban felveheti vele a versenyt. Másnapra teljesen bepuhul és pillanatok alatt üres lesz a kekszes doboz... A kitűnő receptet itt találtam.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg zsír
2 tojás
1 cs. sütőpor
kevés tej
2 ek. kakaópor
A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével összegyúrjuk. Elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
Krém:
20 dkg porcukor
2 tojás
1 ek. liszt
1 ek. étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
2 dl tejszín
10 dkg vaj
A vaj kivételével összekeverjük a krém hozzávalóit és lassú tűzön besürítjük. A még meleg krémhez adjuk a vajat és folyamatosan kevergetve kihűtjük a krémet. Hűtőbe tesszük amíg a tészakorongokat megsütjük.
A kétféle tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig. A kész korongokból egy barna egy fehér párosítással "pilóta kekszet" készítünk a csokis krémmel. Ne tévesszen meg senkit, hogy a tésztakorongok "ajtókopogtató" kemények...mert másnapra puha, omlós, gyorsanfogyós kekszeink lesznek!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése