2010. szeptember 30., csütörtök

Ál pilóta keksz

Ez a keksz szerintem ál pilóta keksz, mert olyan, mintha...de mégsem...Az "igazi" pilóta keksz ízben azonban felveheti vele a versenyt. Másnapra teljesen bepuhul és pillanatok alatt üres lesz a kekszes doboz... A kitűnő receptet itt találtam. Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor 15 dkg zsír 2 tojás 1 cs. sütőpor kevés tej 2 ek. kakaópor A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével összegyúrjuk. Elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Krém: 20 dkg porcukor 2 tojás 1 ek. liszt 1 ek. étkezési keményítő 2 ek. kakaópor 2 dl tejszín 10 dkg vaj A vaj kivételével összekeverjük a krém hozzávalóit és lassú tűzön besürítjük. A még meleg krémhez adjuk a vajat és folyamatosan kevergetve kihűtjük a krémet. Hűtőbe tesszük amíg a tészakorongokat megsütjük. A kétféle tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig. A kész korongokból egy barna egy fehér párosítással "pilóta kekszet" készítünk a csokis krémmel. Ne tévesszen meg senkit, hogy a tésztakorongok "ajtókopogtató" kemények...mert másnapra puha, omlós, gyorsanfogyós kekszeink lesznek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése