2010. december 21., kedd

Házi májkrém

A tupperes formámhoz kerestem recepteket, mikor ráakadtam erre a májas receptre. Nagyon finom, kenyérre kenhető, nem túl fűszeres. A mennyiségen legközelebb változtatok, mert rengeteg lett.
Hozzávalók:
1 fej vörös hagyma
2 ek. olaj
60 dkg csirkemáj
bors
ételízesítő
pirospaprika
2 db zsemle
1,5 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
A hagymát olajon megfuttatjuk. A csirkemájat hozzátesszük és megsütjük, fűszerekkel ízesítjük. A zsemléket fokhagymás tejbe áztatjuk és kinyomkodjuk. A májat összeturmixoljuk és beletesszük a kinyomkodott zsemléket. A tojást felverjük és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Ezt is a masszához adjuk. A végén sózzuk. Szilikon formába tettem és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem. Pirítóssal ettük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése