2010. december 20., hétfő

Kekszes doboz feltöltése 2.

A karácsonyi dobozunk folyamatosan ürül és utántöltődik..:)) A minap láttam a tvpaprikán egy sváb ünnepi sütemény, a Preckedli elkészítését. Ez tulajdonképpen egy linzer tészta, darált dióval a tetején. Preckedli Hozzávalók: 50 dkg liszt 20 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 3 tojás 20 dkg vaj 20 dkg zsír 1 citrom leve és héja ha kell kis tejföl tetejére tojás a lekenéshez darált dió A hozzávalókat összegyúrjuk, addig míg a tészta a táltól és a kezünktől is el nem válik, ha kell kis tejfölt adhatunk hozzá. Nekem nem kellett hozzá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszúrjuk. Tetejét tojással lekenjük és a darált dióba fektetjük, majd tepsibe tesszük. A tészta nagyon zsíros, így a tepsibe sütőpapír sem kell. 15-20 percig sütjük, míg a széle színt nem kap. Rácsra téve kihűtjük és már mehet is a kekszes dobozba. Sokáig eláll...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése