2010. december 20., hétfő
Kekszes doboz feltöltése 2.
A karácsonyi dobozunk folyamatosan ürül és utántöltődik..:)) A minap láttam a tvpaprikán egy sváb ünnepi sütemény, a Preckedli elkészítését. Ez tulajdonképpen egy linzer tészta, darált dióval a tetején.
Preckedli
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
20 dkg vaj
20 dkg zsír
1 citrom leve és héja
ha kell kis tejföl
tetejére tojás a lekenéshez
darált dió
A hozzávalókat összegyúrjuk, addig míg a tészta a táltól és a kezünktől is el nem válik, ha kell kis tejfölt adhatunk hozzá. Nekem nem kellett hozzá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszúrjuk. Tetejét tojással lekenjük és a darált dióba fektetjük, majd tepsibe tesszük. A tészta nagyon zsíros, így a tepsibe sütőpapír sem kell. 15-20 percig sütjük, míg a széle színt nem kap. Rácsra téve kihűtjük és már mehet is a kekszes dobozba. Sokáig eláll...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése