Tegnap este elkészült, ma reggelire ettük. A buktát is ebből a tésztából szoktam csinálni.
Túrós batyu
Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
1 kk. só
4 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
kb. 2,5 - 3 dl langyos tej
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj
Ezekből kissé lágy tésztát dagasztunk, a vajat a végén belecsorgatva. 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és derelyevágóval kockákra vagdossuk, minden kocka közepére tölteléket halmozunk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a négy sarkuknál fogva batyuba csippentve.
Töltelék
50 dkg túró
mazsola
1 tejföl
1 tojás
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
20-30 percig pihentetjük, tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített gőzös sütőben/ egy pohárka víz a sütőbe/ 20-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése