2010. április 17., szombat

Pizza

Ha pizzát készítek, akkor az egyik kedvenc szakácskönyvem kerül elő : Fenséges olasz ételek. Nemcsak gyönyörű fotók vannak benne, hanem sok-sok finomság is Olaszországból.. Több féle pizzatészta recept található a könyvben, nekünk a legjobban a középkemény kelt tészta elnevezésű ízlik, ami se nem túl vastag, se nem vékony..Íme a recept:
Pizza
Hozzávalók 40 dkg rétesliszt
3 dkg friss élesztő
1 ek. cukor
2,5 dl langyos víz
1 és fél kk só
2 ek. olaj
Szokásos módon kelt tésztát készítünk, élesztőt cukorral langyos vízben felfuttatjuk, sóval elkevert lisztet hozzáadjuk, elkeverjük. A végén kerül hozzá az olaj. Dagasztjuk. Duplájára kelesztjük. A kelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután tetszés szerinti feltétekkel látjuk el.
Én paradicsomos alappal szoktam lekenni és arra azt pakolok, ami épp van itthon, illetve ami a kívánság..Az alaphoz 1 sűritett paradicsomkonzervet veszek, amihez kevés olívaolajat és fűszereket teszek, kakukkfű, bazsalikom..A tetejére természetesen sajt kerül, majd mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése