2010. április 12., hétfő
"Tökéletes palacsinta"
A palacsinta - alap....aki nem tud sütni-főzni, palacsintát az is tud csinálni...de nem mindegy, hogy milyet !
Általában a palacsinta tésztáját érzésből csinálja az ember, és nem méricskél..én is így gyártottam a palacsintákat, míg egyszer egy ismerősöm elárulta a "tökéletes palacsinta" receptjét..és azóta méricskélek..most már nem fordul elő leragadó vagy szakadozó palacsinta...
"Tökéletes palacsinta"
Hozzávalók:
2 tojás
2 dl tej
2 dl szóda
pici só
1 ek. cukor
2 ek. olaj
20 dkg liszt
A hozzávalókat összekeverjük. Enyhén olajozott palacsintasütőben sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 10 db. palacsintát sütök.
Tölteléknek számtalan variációja lehet, a sajtos,tejfölöstől a klasszikus túrós- lekvárosig...
Ha vastagabb palacsintát szeretnék, akkor a tojásokat kettéválasztom és a fehérjét habbá verve teszem hozzá. / gyümölcsös palacsintánál /
Ha sós palacsintára van szükségem, akkor a sóból kicsit többet teszek bele és a cukrot kihagyom. / rántott palacsintánál /
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
bocsánat, h belekontárkodom, de hol a liszt a palacsintából?:)
VálaszTörléshajaj..lemaradt:)
VálaszTörlésköszi..pótoltam!
:) na így már ki tudom próbálni;) köszi a receptet! remélem ez már sikerülni fog:)
VálaszTörlés