2010. április 23., péntek
Majdnem grissini...
Elfogyott a kenyér itthon...a "normál" kenyér készítésére nem volt időm, így keresgélni kezdtem a neten valami kenyérszerűség után..Dolce Vita -nál olvastam ezt a grissini receptet, ami megtetszett. Módosítottam rajta kicsit, friss élesztőt használtam és a fűszerezésem is más, ráadásul nem is vékonyra sodortam..így "majdnem grissini" lett.. Később rájöttem, hogy a pizzatésztám is hasonló..:)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
3 dl meleg víz
cukor
só
3 ek olaj
1 nagy fej lilahagyma apróra vágva
fokhagymás olaj
A meleg vízben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt, teszek hozzá a lisztből annyit, hogy galuska sűrűségű legyen. Ezt a masszát pihentetem még 20 percig. A többi lisztet, sót hozzáadva elkezdem összegyúrni, az olajat is hozzácsorgatom és 10 percig dagasztom. Cipóvá formálom, enyhén meglisztezem, letakarom és 30 percre megy pihenni. Ezután beledolgozom a felaprított hagymát, több cipóra osztom, attól függően, hogy mekkora és milyen vastag rudacskákat szeretnék. A kiscipókat vékonyra nyújtom, majd feltekerem, mint a kakaós csigát és csavarok rajtuk párat. 20 percig letakarva pihennek a rudacskák. Addig a sütőt 250 fokra melegittem. A rudakat fokhagymás olajjal lekenem és kb. 20 percig sütöm.
Finom ropogós külsejű, foszlós belsejű kenyérkék lettek, amihez salátát vacsoráztunk.
Címkék:
élesztő,
fokhagyma,
kelt tészta,
kenyér,
lilahagyma,
liszt,
olaj,
só,
sörkorcsolya
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése