2010. június 24., csütörtök

A legkisebbem 4 éves lett !!!

Mindenkinek van mániája :) A legkisebbnek nálunk jelenleg pókember a csúcs...pedig mesében nem látta, csak a figurát a boltokban..így a kérdésre, hogy milyen tortát szeretne, egyéretelmű volt a válasz :) Mi pedig a két nagyobb gyerekkel alkottunk:)
Tortaformában készült egy kakaós piskóta lap, amiben 2-3 dkg porkakaó került, és egy másik piskóta lap, amibe csak 1 ek. kakaót tettem. Kisfiam kérésére vaníliás krém lett a töltelék.
Vaníliás krém:
1 cs. vaníliás puding
3,5 dl tej
1 cs. bourbon vaníliás cukor
3-4 ek. cukor
1 nagy doboz tejföl, nálam a Zott féle krémes tejföl vált be a krémeknél.
A pudingot a zacskón szerepeltek szerint megfőzzük, kihűtjük, majd robotgéppel simára keverjük a tejföllel. Hűtőben pihentetjük. Szerintem a vajaskrémeknél ez a variáció sokkal finomabb.
A torta tetejét tortabevonó étcsokival lekenjük. Oldalára bonbonetti étcsokoládés ostyalapocskákat ragasztottunk a maradék vaníliás krémmel. A pókhálót Kiskukta receptje szerint csináltam. Mivel fondat készítésben nem vagyok gyakorlott, kicsit szenvedtünk a formázással, mert gyosan keményedett és tört a pókhálónk.
Előző nap elkészítettük a nagy művet és nagyon jól összeértek az ízek, jól szeletelhető volt, eltekintve, hogy a pókháló az a vágásoknál darabokra hullott..:) de a kisfiam élvezte, hogy legyőzi a pókember hálóját..:)

2 megjegyzés:

  1. Jajj ezek a kispasik, hogymindnek pókember a kedvence :), enyéim sem látták még, csak imádják a figurát, ls középsőmnek tavaly naná, hogy pókemberes torta kellett :D
    Nagyon guszta lett a Tied :)

    VálaszTörlés
  2. köszi:) fogalmam sincs, hogy miért épp a pókember fogja meg őket..fiamon olyasmit látok, hogy olyan férfiasan erősnek, "nagyfiús" dolognak tartja és ő már ugye nagyfiú....:)

    VálaszTörlés