2010. július 27., kedd

Áfonyás-szedres "szórt" sütemény

A "szórt" rétes mintájára készítettem ezt a süteményt. Mint a neve is mutatja, mindent bele kell csak szórni a tepsibe, így nagyon egyszerű elkészíteni. Természetesen a gyerekek közreműködésével készült..ilyen buliból nem lehet senkit sem kihagyni:)
Áfonyás-szedres "szórt" sütemény
Hozzávalók:
15 dkg áfonya 15 dkg szeder
"Tészta"
30 dkg finom liszt
20 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
"Öntet"
5 dl tej
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
A "Tészta" hozzávalóit összekeverük, felét egy vastagon kivajazott, magasfalú kb. 20x35 cm-es tepsibe szórjuk. A gyümölcsöket tetszőlegesen feldarabolva szintén rászórjuk a lisztrétegre, majd a lisztes keverék másik felével befedjük. Az "Öntet" hozzávalóit habosra keverjük és ráöntjük a sütire..kicsit megszúrkálhatjuk villával, hogy egyenletesen elkeveredjen és a süti aljára is kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy eszembe juttattad!

    Ezer éve nem sütöttem, holott imádjuk :-)

    VálaszTörlés
  2. :) néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak...:)

    VálaszTörlés