2010. július 11., vasárnap
Ribizlis sütemény
Ez a hűsítő finomság ebben a melegben nagy kedvenc lett itthon..Igaz, hogy a sütőt be kell kapcsolni hozzá, hogy elkészüljön..de a lehűtött sütit majszolva, ez már egyáltalán nem számít :)
Hozzávalók:
Kakaós piskótalaphoz:
3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. liszt
1 ek. kakaópor
fél cs. sütőpor
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot amivel jól kikeverjük. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A kakaót, a sütőport és a lisztet összekeverjük, majd kis adagokban a cukros tojáshoz adjuk. A felvert tojásfehérjét óvatosan a masszába keverjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 ek. cukor
5 dkg vaj
A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük és kanalanként a sűrű pudingot is hozzáadjuk.
Ezt a krémet a kihűlt piskótalapra kenjük, ribizlivel sűrűn megpakoljuk, enyhén belenyomkodjuk.
1 cs. piros színű tortazselét a csomagon leírtak szerint elkészítjük, majd langyosan a ribizlik tetejére csorgatjuk. Mehet is a hűtőbe...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Micsoda egybeesés, pont ezt készítettem én is vasárnapra! És nem bántam meg! Kukkincs be hozzám!
VálaszTörlésBekukkintottam:) szuper a torta ötlet belőle!
VálaszTörlés