2010. július 2., péntek

Kakaós kalács (gyors)



Ez a könnyen elkészíthető kalács, reggelire és uzsonnára is kitűnő finomság. Mivel csak egyszer kell keleszteni, ezért viszonylag gyorsan el is készül.

 

Hozzávalók:
40 dkg finom liszt
20 dkg rétes liszt
4 dkg élesztő
5 dl tej
10 dkg cukor
1 dl étolaj
2-3 ek kakaópor

 Az élesztőt 1 dl langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk. Hozzátesszük a felfutott élesztőt, a cukrot, a maradék tejet langyosan és az étolajat. Jól kidolgozzuk. Kettévesszük és az egyik tésztagombócba kis vízzel a kakaóport is belegyúrjuk. A kétféle tésztát megint felezzük, kinyújtjuk. Egy sima lapra teszünk egy kakaósat, majd erre egy simát és ismét egy kakaósat. Feltekerjük, mint a kakaóscsigát és még csavarunk is rajta egyet-kettőt. Ezt a tésztahengert elfelezzük, és kettő kivajazott, lisztezett formába tesszük és 1 órát pihentetjük. Langyos cukros tejjel lekenve mehet is a sütőbe, amit 150 fokra előmelegítettünk. 40- 50 percig sütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése