Mai vacsoránk ez a finomság volt...pukkadásig ettük magunkat:)..Fiam azt mondta, hogy ilyet kér reggelire..ebédre..és vacsorára is:))
Hozzávalók:
bab - zsenge, nagymamától való:) áztatni sem kellett..:)
paradicsom - apukámféle...édes, napízű...:)
hagyma
olaj
őrölt paprika
só
bors
szalonna
tejföl
sajt
kenyér
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítom, tűzhelyről levéve őrölt pirosparikát adok hozzá. Kevés vizet adagolva besűríttem. Tehát sima pörkölt alapot készítek. A paradicsomokat leturmixolom és az alaphoz adom, sózom, borsozom. Ehhez adom a babot, felöntöm vízzel, puhára főzöm.
Ez a babpörkölt...
...amit feltúrbózva melegszendviccsé alakítottam..
A szalonnakockákat olajon megpirítottam, amit a pörkölthöz adtam és kevés tejföllel együtt összeturmixoltam. A masszával megkentem a kenyérszeleteket, megszórtam sajttal és sütőben sütöttem.
Gyerekkorom egyik kedvenc kajája :) A nagyi sokat csinált, kb. ugyanígy. Néha a bableves megmaradt sűrejét használta fel hozzá.
VálaszTörlésüdv. trendo a Gastrodamustól!
Szia! Örülök, hogy felidéztem ezt a kedves emlékedet. Nálam saját kútfőből jött az ötlet, de ezekszerint nem hiába ízlett a gyerekeimnek:))
VálaszTörlés