A szilva az egyik nagy kedvencem..lekvárt mindig készítek belőle..és ezt a lepényt is nagyon szeretem. Alapja kelt tészta, langyosan, hidegen is nagyon fini....
Hozzávalók:
35 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
kb.1,5 dl tej
5 dkg cukor
só
8 dkg olvasztott vaj
330 g tejföl
500 g túró
vaníliás cukor
cukor
reszelt citromhéj
2 tojás
zsemlemorzsa
fahéj
szilva
Kevés langyos tejben fél ek. cukrot feloldunk és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet, a csipet sót, a cukrot összekeverjük. A felfutott élesztőt és annyi langyos tejet adunk a liszthez,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd pihentetjük, hagyjuk duplájára kelni. Addig elkészítjük a túrós masszát, ami abból áll, hogy a túrót, tejfölt, tojást és az ízlés szerinti cukrokat összeturmixoljuk. A szilvákat magozzuk és félbevágjuk. Magasfalú, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk a tésztát, vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. A szilvákat kissé belenyomkodjuk, fahéjjal megszórjuk és ráöntjük a túrós masszát. Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük.
Dejó!
VálaszTörlésKöszi, finom nagyon !
VálaszTörlés