2010. április 12., hétfő

"Tökéletes palacsinta"

A palacsinta - alap....aki nem tud sütni-főzni, palacsintát az is tud csinálni...de nem mindegy, hogy milyet ! Általában a palacsinta tésztáját érzésből csinálja az ember, és nem méricskél..én is így gyártottam a palacsintákat, míg egyszer egy ismerősöm elárulta a "tökéletes palacsinta" receptjét..és azóta méricskélek..most már nem fordul elő leragadó vagy szakadozó palacsinta... "Tökéletes palacsinta" Hozzávalók: 2 tojás 2 dl tej 2 dl szóda pici só 1 ek. cukor 2 ek. olaj 20 dkg liszt A hozzávalókat összekeverjük. Enyhén olajozott palacsintasütőben sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 10 db. palacsintát sütök. Tölteléknek számtalan variációja lehet, a sajtos,tejfölöstől a klasszikus túrós- lekvárosig... Ha vastagabb palacsintát szeretnék, akkor a tojásokat kettéválasztom és a fehérjét habbá verve teszem hozzá. / gyümölcsös palacsintánál / Ha sós palacsintára van szükségem, akkor a sóból kicsit többet teszek bele és a cukrot kihagyom. / rántott palacsintánál /

3 megjegyzés:

  1. bocsánat, h belekontárkodom, de hol a liszt a palacsintából?:)

    VálaszTörlés
  2. hajaj..lemaradt:)
    köszi..pótoltam!

    VálaszTörlés
  3. :) na így már ki tudom próbálni;) köszi a receptet! remélem ez már sikerülni fog:)

    VálaszTörlés