2010. július 11., vasárnap

Ribizlis sütemény

Ez a hűsítő finomság ebben a melegben nagy kedvenc lett itthon..Igaz, hogy a sütőt be kell kapcsolni hozzá, hogy elkészüljön..de a lehűtött sütit majszolva, ez már egyáltalán nem számít :) Hozzávalók: Kakaós piskótalaphoz: 3 tojás 3 ek. cukor 2 ek. liszt 1 ek. kakaópor fél cs. sütőpor A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot amivel jól kikeverjük. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A kakaót, a sütőport és a lisztet összekeverjük, majd kis adagokban a cukros tojáshoz adjuk. A felvert tojásfehérjét óvatosan a masszába keverjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Krém: 1 cs. vaníliás pudingpor 4 dl tej 5 ek. cukor 5 dkg vaj A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük és kanalanként a sűrű pudingot is hozzáadjuk. Ezt a krémet a kihűlt piskótalapra kenjük, ribizlivel sűrűn megpakoljuk, enyhén belenyomkodjuk. 1 cs. piros színű tortazselét a csomagon leírtak szerint elkészítjük, majd langyosan a ribizlik tetejére csorgatjuk. Mehet is a hűtőbe...

2 megjegyzés:

  1. Micsoda egybeesés, pont ezt készítettem én is vasárnapra! És nem bántam meg! Kukkincs be hozzám!

    VálaszTörlés
  2. Bekukkintottam:) szuper a torta ötlet belőle!

    VálaszTörlés