Narancsos-mandulás szaloncukor
Hozzávalók:
mini adag
2,5 dkg kandírozott narancshéj
2,5 dkg őrölt mandula
1 kocka étcsokoládé felolvasztva
Mindezt késesgépben összedolgoztam, majd szaloncukor formára ügyeskedtem. Kis étcsokoládét pár cseppnyi olajjal felolvasztottam, ezzel vontam be a formákat. Hidegre tettem őket dermedni.
Ha "sorozatgyártásra" kerül a sor, akkor a kandírozott narancshéjjal kicsit merészebben bánok, hogy jobban érződjön az íze, nekem úgy finomabb.
Kellemes ünnepeket!
Szia, éppen az este csináltam meg én is a próbaadagot aszalt gyümölcsökből! Nálunk is a zselés volt a menő eddig, de szerintem olyat nem fogunk többé venni-enni, mert ez minden képzeletet fölölmúlt. És még munka sincs túl sok vele! Egyelőre alaprecept készült, aztán majd én is variálok így meg úgy. :)
VálaszTörlésKicsit későn vettem észre a megjegyzésed, bocsánat, remélem sikerültek a variációk:) nálunk minden elfogyott:)
VálaszTörlés