2010. március 13., szombat

Céklás-csokis sütemény

Nagyon szeretjük ezt a sütit, lévén csokoládé van benne:) Havonta többször meg kell sütnöm:).
A céklától jó szaftos állagot kap, a piskóta szerű sütemény. Elkészítése nagyon könnyű, sokszor a gyerekek csinálják. A neten többféle változatát láttam, de nekem a Kaldeneker György -féle verzió ízlik a legjobban. Íme.
Hozzávalók
(1 pohár= 250 ml) 1 és 3/4 pohár liszt
1 és 1/2 kk. szódabikarbóna
csipet só
ezeket összekeverjük.
3 tojás
1 és 1/2 pohár reszelt nyers cékla
1 és 1/2 pohár cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tábla olvasztott étcsokoládé
fél pohár étolaj
ezeket is összekeverjük, majd ebbe beleöntjük a lisztes keveréket. 175 fokon légkeveréssel 40-50 percig sütöttem. Langyosan ettük, hideg vanília fagyival..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése