2010. március 30., kedd
Csúztatott palacsinta - mákos, baracklekváros
Mák az egyik nagy kedvenc nálunk, aztán a palacsintáról nem is beszélve...így adott volt a desszertünk : mákos csúsztatott palacsinta, amihez a baracklekvár " hab a tortán"...
Csúsztatott palacsinta mákkal, baracklekvárral rétegezve
Hozzávalók:
3 tojás
5 ek. cukor
5 dkg vaj
10 ek. liszt
3,5 dl tej
olaj a sütéshez
darált mák
baracklekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet. A fehérjét csipet sóval felverjük és óvatosan belekeverjük a masszába.
Kicsit pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk és 1 merítőkanálnyit teszünk a tészából bele. Amikor már látjuk hogy nincs nyers rész, akkor nem megfordítjuk, mint normál palacsinta sütéskor, hanem kicsúsztatjuk egy tányérra. Megszórjuk darált mákkal. A következő palacsintát ugyanigy elkészítjük, erre rácsúsztatjuk és megkenjük baracklekvárral. Ezt a rétegezést folytatjuk, míg tart a tésztából, és a legutólsó palacsintát megfordítva tesszük a palacsintatortánk tetejére.
Langyosan a legfinomabb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen és viszont kívánok Neked is hasonló jókat!
VálaszTörlés