2010. március 30., kedd

Csúztatott palacsinta - mákos, baracklekváros

Mák az egyik nagy kedvenc nálunk, aztán a palacsintáról nem is beszélve...így adott volt a desszertünk : mákos csúsztatott palacsinta, amihez a baracklekvár " hab a tortán"... Csúsztatott palacsinta mákkal, baracklekvárral rétegezve Hozzávalók: 3 tojás 5 ek. cukor 5 dkg vaj 10 ek. liszt 3,5 dl tej olaj a sütéshez darált mák baracklekvár A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet. A fehérjét csipet sóval felverjük és óvatosan belekeverjük a masszába. Kicsit pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk és 1 merítőkanálnyit teszünk a tészából bele. Amikor már látjuk hogy nincs nyers rész, akkor nem megfordítjuk, mint normál palacsinta sütéskor, hanem kicsúsztatjuk egy tányérra. Megszórjuk darált mákkal. A következő palacsintát ugyanigy elkészítjük, erre rácsúsztatjuk és megkenjük baracklekvárral. Ezt a rétegezést folytatjuk, míg tart a tésztából, és a legutólsó palacsintát megfordítva tesszük a palacsintatortánk tetejére. Langyosan a legfinomabb.

2 megjegyzés:

  1. Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen és viszont kívánok Neked is hasonló jókat!

    VálaszTörlés