2010. január 3., vasárnap

Fokhagymakrémleves

Az ünnepek alatt túl sok édes szerepelt az étlapon..főleg a gyerekeknél..Télapó óta jelentős csokoládé fogyasztás van nálunk. Vágytam már valami "töménynemédesre". Így ma ebédre fokhagymakrémlevest készítettem és úgy látszik a gyerekek is vágytak már valami hasonlóra, mert minden cseppje elfogyott:) Hozzávalók: 2 ek. liszt vaj 1 l víz 1 dl tej 2 dl tejszín 1 zöldségleves kocka 5 nagyobb buci fokhagymagerezd 1 közepes burgonya só szerecsendió A vajon a lisztet világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a hidegvizet, tejet, tejszínt, fűszereket, a hámozott, feldarabolt burgonyát, belenyomjuk a fokhagymákat. Felforraljuk, lassú tűzön besűritjük, majd összeturmixoljuk. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése