2010. január 28., csütörtök

Rakott káposzta

Tél-savanyú káposzta..Tögmagolajjal nyakon öntve kenyérrel..hmmm...vacsira, de ez most ebédre készült, így rakott lett.
Rakott káposzta kedvünkre
Hozzávalók:
1 kg darált hús
1 kg savanyú káposzta
1 adag főtt rizs
1 szál parasztkolbász
ujjnyi szalonna
2 nagy doboz tejföl
hagyma
bors
Káposztát apróra vágom, ha nagyon savanyú akkor átmosom, kevés olajon megpárolom, borsozom. Szalonnát felkockázom, zsírját kiolvasztom, amibe a főtt rizst beleforgatom. A feldarabolt hagymát üvegesre pirítom, hozzáteszem a darált húst, sózom, borsozom, bele karikázom a kolbászt. Tepsibe rétegezem: káposzta-rizs-hús-1 doboz tejföl-káposzta-rizs-hús-1 doboz tejföl. 200 fokon 20 percig fóliával lefedve, majd 10 percig annélkül sütöm. Egy pohár jó hideg sörrel pasifogó kaja lehet:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése