2010. január 1., péntek

Mézes tiramisu szelet

Ezt a receptet mamámtól kaptam, nagyon mutatós és finom sütemény. Aki szereti a tiramisut az feltétlenül próbálja ki.
Hozzávalók:
1 tojás
5 dkg vaj
15 dkg cukor
2 ek. méz
5 ek. tej
1 ek. kakaópor
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
A tojást a cukorral habosra keverjük, ezt feltesszük a tűzhelyre és lassú tűzon összemelegítjük a vajjal, mézzel, tejjel. 2 percig főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kakaóporos,sütőporos lisztet. 2 részre osztjuk és vékony kb. 20x40 cm-es lapokra nyújtjuk. Tepsi hátulján egyesével 180 fokon 12 percig sütjük. Amíg hülnek a lapok elkészítjük a krémet.
Krém:
4 dl tej
1 cs. vaníliás puding
5 ek. cukor
Ebből pudingot főzünk. Ha kihült hozzákeverünk egy tejfölt.
Ennek a krémnek a felével megkenünk egy mézes lapot.
A babapiskótákat forgassuk lefőzött kávéba, melybe én kicsi rum aromát is tettem.
A krémre tegyünk szorosan egymás mellé babapiskótákat. Erre kerül a krém másik fele, majd a második mézes lap. Tetejét vonjuk be csokoládéval.
Felszeletelve nagyon mutatós, egyetlen hátránya van, hogy mézes lévén, csak másnap szeletelhető, mert idő kell , hogy a lapok megpuhuljanak.

2 megjegyzés:

  1. Most legalább megtudtam, mia neve ennek a sütinek:-) Nálunk is szokott készülni, de mi csak "tudod, az a babpiskótás..."-nak hívtuk:-)

    VálaszTörlés
  2. SZia, lehet , hogy nem ez a "hivatalos neve":) nálunk ez:)nem a neve a lényeg, hanem nagyon mutatós és nagyon finom:)

    VálaszTörlés